Isnin, 3 Oktober 2011

Bile si kecik jadi jurucakap tak rasmi…

Yupp… still dalam mood malas kerja…kih3…Hummm… takde maknanye. Sebenarnye hari ni nak bawak Pa’el pi check up kat klinik. Check up rutin. Tapi disebabkan dia tak bangun lagi dari tido, aku curi – curi masa sikit buat entry nih.

Lambat sikit la aku pegi. Kalau pi awal sangat pon, diorang tetap layan lambat. Padahal bukan ramai orang pon. Tapi tak tau la ape yang lembab nau diorang tu. Lambat – lambat jer panggil giliran kitorang nih. Nak kata buat keje sangat pon…takde plak. Sembang jer lebih… pot pet pot pet…

Bestnyer Pa’el tido… nyenyak jer. Jap bergolek ke kiri, jap bergolek ke kanan. Bantal…elok – elok jadi alas kepala, dah jadi bantal peluk. he3..

Since dia dah tau banyak butiran perkataan ni kan…rajin dia bercakap. Rajinnyer tu sampaikan soalan yang sepatutnyer abang dia yang jawab…dia plak yang tolong jawab kan…ish…ish…ish..ish..Cam semalam, aku tanye Naufal..

“ Pal, makan ape tadi ?”


Naufal wat ‘derk’ jer… si Pa’el yang jawab..

“ shik ( nasi ) la…”


Lagi 1, masa Naufal buang air besar kat toilet. Kena tanye dia dah selesai lum, kalau tak dia diam jer.

“ Pal..! dah selesai berak lum?”


Naufal lum jawab, si kecik tu yang jawab dulu

“ Dah…!”


eh..eh..eh… tah sejak bile dia jadi juru cakap Naufal tah… tu baru sikit tu…Wokeh…tu je untuk setakat nih. Nanti aku citer lagi dalam entry lain.

DSC00550

1 ulasan:

MamaEma berkata...

dah abangnya dia jer..