Khamis, 25 Ogos 2011

Preparation for iftar with orphan today…

Preparation for iftar with orphan today… yupp !

DSC01442

Ni gambar semalam. Cawangan aku ditugaskan untuk menyediakan tempat solat sempena program berbuka puasa bersama anak – anak yatim hari ni…

Anggaran hadirin lebih kurang 400 orang ( kalau tak silap aku la.. ). Lepas dah susun semua benda alah kat dalam hall ni, dah sapu dan mop kasi bersih sama ini tempat… baru la pasang tikar – tikar ni with sejadah.

DSC01443

Ni la geng – geng  ( termasuk la aku skali ) yang bertanggungjawab menyusun barisan saf supaya selari semuanya. Puas la kitorang adjust bagi betul… Harapan kitorang supaya barisan saf malam ni takkan terputus – putus… Hope la kan…

DSC01446

Pas sediakan saf untuk jemaah lelaki, kitroang buat lak bahagian jemaah pompuan.. Cer korang tengok warna tikar tu…biruuu jerr… sedap mata memandangkan… pas tengok semuanye dah selesai… aduih… rasa macam nak berguling jer kat situ…he3….

Dah la masa tu redup je kat luar. Hujan. Dalam hall ni plak sejuk je…fuhhh… huishh…tak leh jadi. Pas siap pasang, aku malas nak tunggu. kang… kang.. kang… harrr… aku tido kat situ kang.. harr…he3





2 ulasan:

Fitri Senin berkata...

dah hbs dh ke cite?

syu berkata...

Penutup citer, aku mnaik kat bilik opis aku ngadap komputer and try nak buat header baru tapi....he3...ape pun tak jadi lagi.